Waarom Iran?
Home About Why Iran? Projects Blog Contact Farsi english

Waarom Iran?

U bent op zoek naar de Waarom Iran?

Waarom Iran?

iran_map


Waarom Iran?
Iran heeft een oppervlakte van 1.956.481 vierkante kilometers. Dat is de twee na grootste land van het midden oosten. Het land heeft meer dan 5.500 vierkante kilometers aan oppervlakte en grenst met 7 landen, waaronder Irak, Turkije, Armenië, Azerbeidzjan, Turkmenistan, Afghanistan en Pakistan. Iran kent meer dan 2.400 vierkante kilometers water dat grenst aan het land. In het noorden grenst de Kaspische Zee en het zuiden van het Perzische golf. Het water van de Kaspische Zee is verbonden met Rusland en Kazachstan. En de Perzische golf is verbonden met de buurlanden Koeweit, Saoedi-Arabië, de Verenigde Emiraten, Qatar, Bahrein en Oman. Dankzij deze grote zeeën heeft Iran 15 buurlanden. Daarom is er veel potentie voor import en export over water. Geografisch gezien is Iran de perfecte land voor handel, vanwege de locatie. Iran heeft makkelijke routes en wegen voor handel van en naar het verre oosten en met Europa. Kortom Iran ligt erg centraal op de kaart voor alle landen. Vanwege de spoorwegen en de goede kwaliteit van wegen kan dit een grote rol spelen op gebied van transport en grote havens. Dit kan een grote rol spelen voor investeerders en producenten.
Iraanse natuurlijke grondstoffen
Iran is de vier na grootste land met de meeste oliereserve en de twee na grootste land van ondergrondse gasreserves. Het land heeft veel soorten mijnen zoals industrieel metaal-, edel- en sierstenen. Hierbij heeft Iran investeerders nodig om deze grondstoffen uit de grond te laten halen en vervolgens verwerken tot eindproducten.
Lage arbeidskosten en veel arbeidskrachten
Iran heeft 77 miljoen inwoners en is de twee na grootste plek in het Midden-Oosten met de meeste inwoners. 32% van de bevolking heeft de leeftijd 20 – 34 jaar. De arbeidskosten van deze bevolkingsgroep zijn veel lager in vergelijking met de Europese landen.
Productiekosten
De Iraanse belasting is in vergelijking met Europa veel lager. De kosten van gas en olie zijn ook laag en daarom is het totaalplaatje van de productiekosten laag. Daarom zijn de marges hoger. Iran is in de toekomst een paradijs voor producenten.
Geschikt voor consumentenmarkt
Iran heeft 77 miljoen inwoners en wordt dit ook als de consumentenmarkt gezien. Daarom is Iran een groeiende markt voor het leveren van grondstoffen en verschillenden diensten die verwerkt worden tot eindproduct voor consumenten. De populatie van Iran en de buurlanden zijn bij elkaar 430 miljoen inwoners (met uitzondering van Rusland). Dit is aantrekkelijk voor investeerders.
Veiligheid in de regio’s
Gezien de onrust in de laatste jaren in het Midden-Oosten heeft de Iraanse regering ervoor gezorgd dat Iran de meest stabiele veiligste land is in het Midden-Oosten. De regering kan met gemak de investeerder garanderen en buitenlandse investeringen te verzekeren met behulp van investeringsmaatschappijen.
Over ons

Ons bedrijf is gevestigd is Nederland. Wij trekken investeerders aan die geïnteresseerd zijn in import en export tussen Iran en Europa. Ons groep bestaat uit verschillende partijen zoals beleggingsadviseurs, economen en internationale adviseurs. Ons doel is de projecten van begin tot eind zo soepel mogelijk te begeleiden, in samenwerking met de verschillende partijen.Ons motto: ‘De belangen van de klant, zijn ook onze belangen.’

Landbouw en veeteelt

Plantage: Volgens archeologische bewijzen is Iran het eerste land in de wereld waar de landbouw is gestart. Het noorden en het noordwesten van Iran hebben zeer vruchtbare gronden. 12% van de omvang in de landbouw bestaat uit boomgaarden, druivengaarden, tarwe, granen en rijst. Een derde van Iraanse grondoppervlakte is geschikt voor eventuele landbouw, maar wegens een tekort aan kennis over verschillende landbouw, klimaat en watermanagement wordt 60% van de vruchtbare gronden niet gebruikt. Iran staat in de top 10 lijst van de grootste export van landbouwproducten, zoals tarwe, rijst, suiker, thee, pistache, saffraan en diverse soorten fruit.Om aan te geven, hebben de volgende landbouwproducten qua kwaliteit in de top 3 van de wereldranglijst en de productie en de export daarvan is als volgt:

Positie 1: Productie van saffraan, pistache en berberis.

Positie 2: Abrikozen en dadels

Positie 3: Meloenen, kersen, appel en komkommer.

Positie 4: Amandelen, walnoten, kweepeer.

Positie 5: Verse groenten, venkel en kikkererwten.

Positie 6: Noten, pitten en tomaten.

Positie 7: Druiven, uien en kiwi.

Positie 8: specerijen, perzik, mandarijnen, citroen, limoen, sinaasappel en pompoen.

Positie 9: Linzen.

Positie 10: Fruit en thee.

Hieronder volgen enkele investeringsmogelijkheden die we naar u verwijzen

Met behulp van de traditionele methoden van landbouw in Iran en gebrek aan technologie in de industrie zijn er hogere productiekosten. Bijvoorbeeld voor het hoogwaardige rijst zijn de productiekosten veel hoger in vergelijking met geïmporteerde buitenlandse rijst. Daardoor is het moeilijk te concurreren. Investeren in gemechaniseerde rijstteelt dat gelegen is in het noorden van Iran zal het zeer betrouwbaar en winstgevend zijn.In het noorden van Iran is er een groot thee-industrie en in het zuiden van Iran, suikerindustrie. Het zuiden van Iran is vanwege de verouderde productiemachines niet meer in staat om te kunnen concurreren op wereldniveau. Daarom is het moeilijk om de lage productiekosten te behouden. Als er wordt geïnvesteerd in de productiemachines en de kennis van landbouw, wordt de bovengenoemde voorbeeld weer geworden geconcurreerd in een hoog tempo. Veel gebieden in Iran hebben brakwater. Door een tekort aan landbouwkennis kan er geen gebruik worden gemaakt van de landbouwgrond. Nederland heeft de technologie en de kennis in huis om van brakwater geschikte velden te maken om weer te kunnen kweken.

Iran heeft 4000 hectare aan sierbloemen en een geschikt klimaat (lange dagen zon, sterke zonnestralen en ook in de winter) voor landbouw. Daardoor is er een aantrekkelijke markt van sierbloemen. Iran staat op de 17de plek op de wereldranglijst voor het produceren van sierbloemen en op plek 107 voor de export. Er is in deze sector een gebrek aan investeringen en moderne technologie.

Veehouderij

De geschiedenis van veehouderij gaat meer dan 7000 jaar terug. Vee wordt op het moment op traditionele wijze uitgevoerd. Op dit moment worden schapen, kippen struisvogel en vis enigszins actief in deze sector. De productie van kaviaar staat op de nummer 1 en op de productie van schapenvlees en schapenwol op de nummer 4. Iran is ook actief met buffelmelk en staat daarmee op de 6de plek.Hieronder geven wij u twee voorbeelden:

Exportkansen in veehouderij
Vanwege de perfecte locatie in Iran, is er vraag bij de buurlanden naar ‘hallal’ vlees. Op dit moment wordt vlees ingekocht door Argentinië, Brazilië en Australië. Het vlees exporteren naar de buurlanden zal op gebied van transportkosten veel lager zijn. Op dit moment staat Iran op 24ste plek van vleesproductie en dit kan veel beter uitpakken wanneer er gebruik gemaakt wordt van moderne technologieën. Er wonen 400 miljoen inwoners in Iran en de buurlanden waar bij de vraag naar ‘hallal’ voedsel erg hoog is. Iran heeft de kans om de grootste exportland te worden van vlees om vraag en aanbod bij elkaar te kunnen brengen.
Verpakkingsmaterialen in de veehouderij
In Iran zijn er ongeveer 3300 fabrikanten die actief zijn in het voedselproces. 25% van het BBP wordt aan voedsel uitgegeven. Veel fabrikanten kunnen de maximale bezetting van productie niet halen en daardoor in veel gevallen wordt de kwaliteit niet goed genoeg om te kunnen exporteren naar andere landen. Daardoor zijn er mogelijkheden op investeren van voedselproductie en het verpakken ervan. De kwaliteit is laag maar is alsnog 1 van de grootst export vanwege de kwantiteit.

Staalindustrie
Er zijn meer dan 100 staalfabrieken in Iran en er worden per jaar meer dan 16 miljoen ton staal geproduceerd. Op dit moment heeft Iran een doel om de 50 miljoen aan staal te exporteren. Er zijn bedrijven in Europa die belangstelling hebben om te investeren in de Iraanse staalindustrie, zoals ‘Danilie groep’ uit Italië en ‘SMS groep’ uit Duitsland.
Mijnindustrie
Iran heeft meer dan zestig soorten mineralen, waaronder goud, zilver, koper, ijzer, zink, lood, nikkel, kobalt, chromiet, mangaan, titanium, zwavel en kool. En daardoor wordt Iran gezien als de nummer 1 van de rijkste landen ter wereld. Het land heeft reserves van 94 miljard ton, waaraan 15 verschillende mineralen ontdekt. Toch is de hele mijn industrie slecht 1% van de BBP. En op dit moment zijn er 11.500 geregistreerde mijnen.
Auto-industrie
1 van de grootste industrie in Iran is de auto-industrie. In 2009 zijn er 1.4 miljoen aan auto’s en bedrijfsauto’s geproduceerd. Iran produceert verschillende soorten auto’s zoals, four-wheel drive, bestelwagens, vrachtwagens en (mini)bussen. De twee grootste autofabrikanten zijn ‘Saipa’ en ‘Iran Khodro’ en samen bezitten zij 94% van de autoproductie in het land. Een deel van onze doelstelling is om buitenlandse investeerders te vinden die geïnteresseerd zijn om de volumeproductie te verhogen in de kleine auto-industrie.
Bouwindustrie
30% van de BBP begeeft zich in de bouwindustrie. Daarvan wordt 60% gefinancierd door de privésector. De overheid financiert 40% in deze sector en daarom heeft de overheid toezicht in deze sector. 12% van de werkgelegenheid van het land in deze sector. Er is een behoefte aan woningen, omdat er jaarlijks 1,2 miljoen aan nieuwe woningen worden gebouwd.Kansen in de bouwsector
Investeren van productie in grondstoffen en bouwmaterialen. In deze sector is er een behoefte aan de juiste kennis en technologie. In de productie wordt er weinig met halffabricaten gewerkt. Dit is een kans voor innovatie waardoor de efficiency en kwaliteit van produceren stijgt, waardoor de kosten dalen.
Groene energie

Iran heeft toegang tot fossiele brandstof. Daardoor werken 90% van alle energiecentrales op fossiele brandstof. Er zijn ongeveer 40 centrales die op waterkracht werken. Het plan in Iran is het bouwen van meerdere centrale op waterkracht.In Iran zijn er grote kansen om te kunnen produceren in zon- en windenergie. Maar hierin is weinig geïnvesteerd waardoor er maar een halve procent groen wordt geproduceerd. Groene energie is een groeiende markt in Iran en daardoor ook winstgevend. De beste bronnen voor het produceren van groene energie zijn het volgende:

Zon
In het oosten, centraal en zuiden van Iran zijn de meeste zonuren en intensiteit van de zon. Er zijn twee grote woestijnen genaamd ‘Dashte Kawir’ en ‘Lout’. Dit zijn de perfecte locaties om projecten te starten op gebied van zonne-energiecentrales en zonnepanelen. Op dit moment heeft Iran kleine zonne-energiecentrales die de benodigde energie van het land produceren. Gezien de sancties die Iran heeft opgelegd voor het nucleaire energiecentrales is er nu ruimte voor groene energie. Met de juiste technologie en kennis is het een zeer lucratief en een interessante markt voor investeerders.

Wind
Er zijn vijf windmolenparken in verspreidt door heel Iran, maar gezien de grootte van het land zijn vijf windmolenparken is het kleinschalig.

Bio
Bio massa kan van afval naar energie worden geproduceerd. Aangezien Iran uit 77 miljoen inwoners bestaat betekent dit veel afval. Dit kan zeer interessante projecten opleveren.

Meer kansen in investeringen:
• Toerisme
• Hotel
• Visserij
• En meer!
Deel dit artikel :

Volg ons in Social Networks